Osem družstiev malo za úlohu navariť najchutnejší guľáš. Kempingom v obci sa šírila vôňa papriky, mäska i tajných prísad súťažiacich.
KRÁSNOHORSKÉ PODHRADIE. Akcii prialo aj počasie. Slnečná sobota prilákala do kempingu v obci veľa návštevníkov. Tí ochutnávali guľášové výtvory.
Stretnúť sa a zabaviť
Medzi súťažiacimi nechýbal ani tunajší fitness klub. Zaujímalo nás, ako sa taký fitness guľáš pripravuje.
„Náš je z hovädzieho mäska a je v ňom všetko, čo patrí do dobrého guľášu. Hoci sme fitness klub, do guľášu sme dali pravé prísady, na diétne či výživné záležitosti sme nehľadeli. Samozrejme, nechýba ani chutná zeleninka a dostatok cibule, ktorá dáva guľášu ten správny základ,“ poznamenal šéfkuchár klubu Džany.
Vraj to, čo cez rok vo fitku zhodia, si môžu dopriať pri jedení obľúbeného guľáša. Fitnesáci sú pravidelnými účastníkmi guľášovej súťaže. Pred vyhodnotením sme sa opýtali, aké sú ich ambície na umiestnenie. Doposiaľ sa vždy umiestnili v prvej päťke a aj v tomto roku očakávajú taký výsledok.
„Myslím si, že dôležitejšie je sa stretnúť, dobre sa zabaviť a pochutiť si na dobrom guľáši,“ zdôraznil Džany, ktorí spolu so svojimi kolegami z klubu navarili 40 litrov guľáša. Pikantný guľášik z bravčového mäska navarili domáci dobrovoľní hasiči. Ani oni nešetrili a navarili 40 litrov.
„Je pálivý ako oheň, no taký má byť správny guľáš. Riadime sa zásadou začať variť ako poslední a dokončiť ho ako prví,“ zdôraznil veliteľ hasičov Róbert. Ako doplnil, chutný guľáš robí polosuché červené vínko a na záver stonkový zeler. A aké boli ambície hasičov v súťaži?
„Sme tu každý rok, vlani sme skončili na piatom, predvlani na druhom mieste. V tomto roku očakávame minimálne prvé miesto,“ poznamenal s úsmevom veliteľ hasičov. V záverečnom hodnotení bol práve guľáš dobrovoľných hasičov tým najchutnejším.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.