Päťčlenné družstvá priamo v centre mesta súťažili vo varení „podrackého“ guláša.
SPIŠSKÉ PODHRADIE. Park kultúry na 1. mája patril oslave majálesu. Súčasťou zábavy bola súťaž vo varení podrackého guláša.
Družstvá sa krútili okolo svojich kotlíkov celé dopoludnie. Trojčlenná porota zložená z profesionálnych kuchárov a zástupcu z obyvateľov hodnotila farbu, chuť, vôňu a konzistenciu obľúbeného jedla.
Ocenenie najlepšieho guláša si odniesol tím Rodozuška zložený z obyvateľov Spišská Podhradia, Levoče, Bijacoviec a Granč–Petroviec.
Recept na výborný podracký guláš je podľa ich slov veľmi jednoduchý.
„Bol varený s láskou pre všetkých ľudí dobrej vôle. Pri finálnej fáze každý z nás vhodil do kotlíka to, čo uznal za vhodné. Verím, že všetkým, ktorí náš guláš jedli, chutil a láska z neho sa dostala aj do ich vnútra,“ usmievala sa Marta Lacková.
Málo štipľavý
Prvenstvo, ktoré získalo štyrikrát po sebe miestne družstvo Swans, tohto roku neobhájilo. Kolektívu to vonkoncom nevadilo. „Ide predsa v prvom rade o zábavu,“ zhodnotila Katarína Wagnerová.
Medzi domácimi ochutnávačmi guláša boli aj poľskí turisti z Katovíc. „Každý rok sa tejto akcie zúčastňujeme a hodnotíme ich kvalitu. Tohtoročný je veľmi chutný, ale pre nás málo štipľavý,“ skonštatovala rodina Lisowská.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.