Má päť metrov, široké je pol metra. Spotrebovali naň dva a pol tisíc piškót, niekoľko kíl mascarpone a nechýbalo ani amareto či káva, ktoré robia to správne tiramisu.
LEVOČA. Prvým rekordom, ktorý v jednej z miestnych kaviarní vytvorili, bolo 100–litrové mojito. V tom čase išlo o najväčšie mojito na Slovensku. Nasledovala maxišálka kávy s objemom 150 litrov. Ostatný sladký rekord zavoňal aj kakaom.
„Snažíme sa vymyslieť vždy niečo nové v rámci našich možností. Rozhodli sme sa po mojite a káve pripraviť rekordné tiramisu. Vytvorili sme ho v dĺžke nášho baru. Veríme, že bude každému chutiť,“ povedal organizátor rekordu Milan Kašper.
Na správny postup vo výrobe tiramisu dozeral aj Fabio, Talian žijúci na Slovensku. Táto sladká dobrota pochádza práve z talianskej kuchyne.
„Do tiramisu sa dalo všetko, čo tam má byť – mascarpone, amareto a káva. Myslím si, že to ide veľmi dobre,“ ohodnotil výkon dvojice kuchárov, ktorí sladký rekord pripravovali.
Ako nám obaja potvrdili, takéto maxi tiramisu pripravovali po prvýkrát. Išlo im to veľmi dobre. Koláč mali hotový za 4 hodiny.
Ustanovujúci rekord
Dokončený zákusok zdokumentovali a garant regulárnosti František Pitoňák ustanovujúci slovenský rekord aj potvrdil.
„Potvrdzujem, že všetko prebehlo tak, ako malo a odobrujem tento rekord,“ vyhlásil F. Pitoňák.
„Som rád, že sa nám to podarilo. Aj týmto rekordom sme chceli trocha naše mesto zviditeľniť a šíriť o ňom aj dobré či sladké správy,“ dodal M. Kašper.
Rekordné tiramisu po skončení nakrájali na sladké kocky a podávali hosťom. „Je výborné. Myslím si, že lepšie tiramisu som nikdy predtým nejedla,“ zdôraznila návštevníčka Ľudmila.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.