Korzár logo Korzár Spiš a Gemer

Tatranskí kuchári čarovali pri grile

V Dolnom Smokovci zápolili skúsení i začínajúci kuchári pri záhradnom grile.

Grilovačka. V Tatrách sa v piatok vo veľkom grilovalo pre verejnosť.Grilovačka. V Tatrách sa v piatok vo veľkom grilovalo pre verejnosť. (Zdroj: mn)

Aj na dvanástom ročníku Gril Párty išlo o to, aby tatranskí kuchári ukázali širokej verejnosti, čo dokážu a naučili sa nové spôsoby, ako špecialitami okúzliť náročnú tatranskú klientelu.

DOLNÝ SMOKOVEC. Organizátor Gril Párty a predseda Tatranského klubu kuchárov a cukrárov František Turek sa už po dvanásty raz snaží pripraviť kuchárov v Tatrách na náročnú tatranskú klientelu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Chceli sme, aby sa aj personál tomu prispôsobil a vedel pripraviť aj inú stravu ako len tú v reštaurácii. Súťažia medzi sebou hotely aj školy, a tak sa snažíme aj verejnosti predviesť vyšší stupeň grilovania v Tatrách,“ povedal Turek.

SkryťVypnúť reklamu

Keďže je to už dvanásty ročník, úroveň z roka na rok stúpa. „Naši kuchári sú už skúsení a vedia pripraviť na grile aj päťchodové menu od predjedla až po hlavné jedlo. Motivačné sú hlavné ceny, a to pobyty v tatranských hoteloch. Mojím snom však vždy bolo udeľovať Tatranské hviezdičky a už teraz ich každý podľa obtiažnosti dostane,“ dodal František Turek.

Naberali nové skúsenosti

Súťažili seniori aj juniori. Medzi dospelými bola aj dvojica Štefan Hudák s Lukášom Rušinom. „Chceli sme nabrať nové skúsenosti a spoznať nových ľudí, ale chceme aj vyhrať,“ povedal spoza grilu Štefan Hudák.

Jeho kolega ho doplnil: „Aj keby sme uspeli, treba ostať nohami na zemi a tvrdo makať ďalej.“

Medzi juniormi sa predviedli aj študenti Hotelovej akadémie v Hornom Smokovci.

SkryťVypnúť reklamu

„Sme tu prvýkrát a chceme dobre prezentovať seba a našu školu. Dôležité je však nabrať skúsenosti. Uspieť chceme s originálnymi, ale jednoduchými receptmi,“ povedal Filip Bašista. J

eho spolužiak Denis Vida má aj iné ambície. „Chcem si niečo dokázať a presvedčiť sa, čo v praxi dokážem,“ dodal.


Autor: mv, mn

Najčítanejšie na Spiš, Gemer Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 622
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 224
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 897
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 581
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu