Aj na dvanástom ročníku Gril Párty išlo o to, aby tatranskí kuchári ukázali širokej verejnosti, čo dokážu a naučili sa nové spôsoby, ako špecialitami okúzliť náročnú tatranskú klientelu.
DOLNÝ SMOKOVEC. Organizátor Gril Párty a predseda Tatranského klubu kuchárov a cukrárov František Turek sa už po dvanásty raz snaží pripraviť kuchárov v Tatrách na náročnú tatranskú klientelu.
„Chceli sme, aby sa aj personál tomu prispôsobil a vedel pripraviť aj inú stravu ako len tú v reštaurácii. Súťažia medzi sebou hotely aj školy, a tak sa snažíme aj verejnosti predviesť vyšší stupeň grilovania v Tatrách,“ povedal Turek.
Keďže je to už dvanásty ročník, úroveň z roka na rok stúpa. „Naši kuchári sú už skúsení a vedia pripraviť na grile aj päťchodové menu od predjedla až po hlavné jedlo. Motivačné sú hlavné ceny, a to pobyty v tatranských hoteloch. Mojím snom však vždy bolo udeľovať Tatranské hviezdičky a už teraz ich každý podľa obtiažnosti dostane,“ dodal František Turek.
Naberali nové skúsenosti
Súťažili seniori aj juniori. Medzi dospelými bola aj dvojica Štefan Hudák s Lukášom Rušinom. „Chceli sme nabrať nové skúsenosti a spoznať nových ľudí, ale chceme aj vyhrať,“ povedal spoza grilu Štefan Hudák.
Jeho kolega ho doplnil: „Aj keby sme uspeli, treba ostať nohami na zemi a tvrdo makať ďalej.“
Medzi juniormi sa predviedli aj študenti Hotelovej akadémie v Hornom Smokovci.
„Sme tu prvýkrát a chceme dobre prezentovať seba a našu školu. Dôležité je však nabrať skúsenosti. Uspieť chceme s originálnymi, ale jednoduchými receptmi,“ povedal Filip Bašista. J
eho spolužiak Denis Vida má aj iné ambície. „Chcem si niečo dokázať a presvedčiť sa, čo v praxi dokážem,“ dodal.
Autor: mv, mn
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.