POPRAD. "Vždy sa snažíme, hráči mohli aspoň ochutnať niečo z miestnej kuchyne. Aj keď trváme na prísnom stravovacom režime, chceme, aby jedlo chutilo a bolo zaujímavé, občas aj niečo nové. Máme za sebou guláš, ktorý sme ale výhradne podávali až večer, keďže ten sa strávi dlhšie," povedal Pears. Nie je vylúčené, že na rad prídu i halušky alebo bryndzové pirohy. Počas dňa hráči dostávajú ľahšie jedlá ako morčacie, kuracie mäso alebo ryby. Ten so slovenskými kuchármi v popradskom Aquacity dennodenne konzultuje, čo dať hráčom na stôl.
Päťkrát za deň
"Ide vždy o to nájsť ten správny pomer bielkovín, tuku a cukrov. No a rovnako nájsť ten správny čas, kedy treba jesť vzhľadom na program tréningov," dodáva Pears. Hráči počas kempu spravidla jedia päťkrát za deň. "Môže sa to zdať možno príliš veľa, ale radšej viackrát za deň a menej, aby neprišiel pocit hladu, ktorý odoberá energiu. Pears dodáva, že nie je fanúšikom konzervatívneho prístupu určovať, koľko presne gramov treba položiť na tanier, skôr vždy ide o to zloženie jedla.
Konzumuje to isté
Zaujímalo nás, či on osobne konzumuje to isté, čo ponúka hráčom, alebo má druhé menu "Samozrejme, ako sprievodný tím jeme to isté jedlo. Veď tiež trávime čas vo fitness, chodíme do bazéna. Možno si dáme len pár zákuskov navyše," dodal so smiechom Pears.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.