Korzár logo Korzár Spiš a Gemer

Do súťažného guláša pridali pivo aj jahody

Kotlíkový guláš je hádam pre každého symbolom leta, dovolenkovej pohody, oddychu, posedenia s kamarátmi či rodinou. Tieto všetky aspekty brali do úvahy organizátori majstrovskej súťaže vo varení gulášu, ktorá sa v sobotu konala v Úhornej v okrese Gelnica.

Varili muži. Radovan Rímsky (na snímke vľavo) a Juraj Perduľák ako majstri kuchári.Varili muži. Radovan Rímsky (na snímke vľavo) a Juraj Perduľák ako majstri kuchári. (Zdroj: kar)



ÚHORNÁ. V tomto roku sa tu konal druhý oficiálny ročník spomínanej súťaže. Nápad súťažiť skrsol v hlavách miestnych chalupárov, pridali sa aj okolité obce.

Pri kotlíkoch sa stretlo spolu 14 súťažných družstiev. Išlo o majstrov kuchárov z okolia, výnimkou boli súťažiaci z Lučenca. Zaujímavé je, že pri súťaži neplatili žiadne pravidlá, prvoradá bola dobrá nálada a zábava. "Súťažiaci mohli pridávať do guláša to, čo uznali za vhodné. Fantázii sa medze nekládli. Hodnotila sa chuť uvareného guláša," vysvetlil nám jeden z organizátorov Mikuláš Barna.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Najlepšie vedia variť guláš muži

V Úhornej varili guláš aj chalupári zo Spišskej Novej Vsi. Tým sa podarilo vyhrať tretie miesto. "Základom je pivo, pridali sme do kotlíka pol litra tohto obľúbeného nápoja," priznal sa Radovan Rímsky. Juraj Perduľák zase dodal, že deti do guláša dosypali aj nazberané lesné jahody.

Pri kotlíku u Novovešťanov sa zvŕtali iba muži. Ženy mali na starosti servis, ako napríklad čistenie zemiakov, krájanie mäsa či zeleniny. "Najlepšie vedia variť guláš muži, pretože sa pri tom posilňujú správnymi nápojmi," dodal R. Rímsky, prečo sa v družstve rozhodli pre takúto deľbu práce.

Zvíťazili zamestnanci firmy Lesy zo Smolníka.

Autor: kar

Najčítanejšie na Spiš, Gemer Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 725
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 232
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 139
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 253
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 993
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 953
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 811
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 354
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu