Devätnásť tímov zo Slovenska, Čiech i Poľska súťažilo na Podbanskom vo varení fazuľovice. Podľa poroty najlepšiu polievku uvarili hasiči z obce Studénka na Morave.
PODBANSKÉ. Už po piatykrát žala úspech súťaž Podbanský prdkáč. Na Podbanskom sa stretli vyznávači chutnej a kvalitnej fazuľovice. Fantázii sa medze nekládli a tak každá z nich prerážala špecifickou chuťou, vôňou či ingredienciami. Jedna bola bez zemiakov, druhá viac pikantná, tretia so smotanou, ďalšia s údeným kolenom, v niektorej nechýbala pravá albánska fazuľa.
Hlavnou podmienkou pri jej varení bola, ako inak - fazuľa. Súťažiaci polievku pripravovali s nadšením, láskou, dobrou náladou a hlavne, v tímovej spolupráci.
Fazuľa k nám dorazila z Ameriky
Fazuľu v strednej Európe spoznali až po objavení Ameriky v roku 1492. Priniesol ju k nám Krištof Kolumbus.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.