TATRANSKÁ LOMNICA. Počas trvania výstavy zameranej na ukážky moderných trendov v gastronómii návštevníci mohli obdivovať naozaj toho dosť. Nechýbali porciové misy, vegetariánske menu, rôzne miňonky, dezerty, pralinky alebo čokoládové sochy.
Ani gastronómii sa nevyhýbajú moderné trendy. Pri príprave jedál sa využíva exotické ovocie a zelenina, čo predtým nebývalo zvykom. Na lomnickej výstave minulý týždeň okrem domácich kuchárov vystavovali aj ich kolegovia z Česka a Poľska.
V súťaži o titul Tatranský kuchár 2010 v živom varení kuchári museli pripraviť tri porcie hlavného jedla za 45 minút. "Porota hodnotila hygienu, prípravu, technologické postupy a potom samotnú prezentáciu, ochutnávku, kvalitu, dodržiavaný pracovný a technologický postup," vysvetľuje organizátor výstavy Jaroslav Uhlár.
"Výstavu organizujeme aj preto, aby sme si urobili spoločný sviatok, lepšie sa spoznali, vymenili skúsenosti, čo sa deje v gastronómii," dodal viceprezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov František Turek.
Trofej Tatranský kuchár 2010 vyhral kuchár Martin Kovarsky z Terchovej.
Autor: Natália Labudová
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.