ňou každý deň medzi 10. a 18. hodinou. V hale bude na ploche 1 500 metrov štvorcových prezentovať svoje výrobky a služby okolo 120 vystavovateľov rôzneho druhu. Slávnostný začiatok PVT je nachystaný na zajtrajšiu 15. hodinu, keď ich otvorí prešovský primátor Milan Benč. Počas troch dní bude jarmočnú atmosféru dotvárať kultúrny program, kde sa predstavia súbory organizátorskej Mestskej správy služieb a ďalší účinkujúci. Pozoruhodnou sprievodnou akciou PVT bude Gril párty.
Ide o druhý ročník podujatia, ktoré organizuje Klub kuchárov a cukrárov v Prešove. Prvý sa konal vlani na SOU spotrebných družstiev, tento rok ho usporiadatelia rozšírili pre širšiu verejnosť.
"Doposiaľ sa nám prihlásilo sedemnásť dvojčlenných družstiev, z toho päť z Tatier. Sám som zvedavý na odborníkov zo Starej Ľubovne, zo známeho salaša u Franka," uviedol tajomník klubu František Novotný (na obr.) a priblížil pravidlá súťaže v grilovaní: "Minulý rok boli v pravidlách presne stanovené jedlá, teraz sme to ponechali na ľubovôľu. Musí však ísť o jedlá pripravené na rošte."
Súťažiaci budú mať zhruba polhodinový časový limit. "Závisí to od druhu mäsa, napríklad ryba je hotová za pár minút."
Na grilovačov bude dohliadať odborná porota. Pre troch výhercov sú pripravené ceny, špeciálna cena by sa mala udeliť najoriginálnejšiemu jedlu.
Hodnotiť môže i laická verejnosť. Každý bude môcť vhodiť do urny číslo s jedlom, ktoré naň najviac vizuálne zapôsobilo. Na záver má byť aj drobná ochutnávka. Gril párty začína zajtra o 12. hodine, predpokladaný koniec bude o 17. hodine. Súťažné grily by mali byť umiestnené povedľa hlavného pódia PVT.
"Pôvodne sa mala Gril párty konať ako samostatná akcia v centre mesta, avšak nechceli sme duplicitu s Prešovskými výstavnými trhmi, preto sme to spojili," dodal tajomník Klubu kuchárov a cukrárov v Prešove F. Novotný.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.