Korzár logo Korzár Spiš a Gemer

Dnes varí

kuchárka Dana Jendralová z reštaurácie Spiš v Spišskej Novej VsiChalupárske medailónky Na jednu porciu potrebujeme: 150 gramov hovädzej

kuchárka Dana Jendralová z reštaurácie Spiš v Spišskej Novej Vsi

Chalupárske medailónky

Na jednu porciu potrebujeme:

150 gramov hovädzej sviečkovice

100 gramov hladkej múky

jedno vajce

soľ, mleté čierne korenie, vegeta

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

olej

plátok šunky a syra

3 deka slaniny

Príprava: Mäso rozrežeme na tri plátky. Každý z nich naklepeme a osolíme, okoreníme. Potom ho obalíme v múke a následne v cestíčku. Cestíčko musí byť husté, pripravíme ho z mlieka, vajíčka a múky, podľa chuti osolíme.

Mäso vyprážame v rozohriatom oleji do zlatista. Na tanieri ho ozdobíme plátkom šunky a syra. Prekryjem ho slaninou vejárovito pokrájanou a opraženou.

SkryťVypnúť reklamu

Ako prílohu podávame americké zemiaky. Hodia sa aj zemiaky pripravené na iný spôsob, všetko závisí od chuti konzumenta. Na tanieri by nemala chýbať zeleninová obloha.

Dobrá rada na záver: Namiesto hovädzej sviečkovice môžeme použiť hovädzí roštenec. Musíme ho však vopred namočiť do marinády. Tú pripravíme z oleja a rôznych korenín, kuchárka odporúča hlavne exotické druhy. Marináda je potrebná kvôli tomu, aby mäso dostatočne zmäklo.

Autor: kar

Najčítanejšie na Spiš, Gemer Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 868
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 392
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 147
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 263
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 626
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 050
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 903
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 588
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu