Korzár logo Korzár Spiš a Gemer

DNES VARÍ

Matúš Simoník z Reštaurácie u grófky Izabely v Starej ĽubovniSuroviny:400 g hovädzieho mäsa na dusenie200 g chudého bravčového mäsa200 g

Matúš Simoník z Reštaurácie u grófky Izabely v Starej Ľubovni

Suroviny:

400 g hovädzieho mäsa na dusenie

200 g chudého bravčového mäsa

200 g cibule

2 strúčiky cesnaku

60 g masti

2 polievkové lyžice mletej papriky (sladkej)

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku

na hrot noža mletej rasce

na hrot noža sušeného majoránu

1/2 litra silného mäsového vývaru

150 g paradajok

2 červené papriky (namiesto toho môžete použiť lečo)

500 g zemiakov

bochník chleba

pór na ozdobu

Postup:

Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na kocky asi 2 cm veľké. Cibuľu a cesnak olúpeme a nadrobno pokrájame. Rozohrejeme masť, cibuľu a cesnak na nej necháme zosklovatieť. Pridáme na kocky nakrájané mäso, rascu, majorán, mletú papriku a paradajkový pretlak. Zalejeme vývarom a prikryté necháme asi 1 hodinu dusiť.

SkryťVypnúť reklamu

Paradajky opláchneme a nakrájame na kusy. Papriky očistíme, rozpolíme a nakrájame na prúžky. Zemiaky olúpeme a pokrájame na kocky. Prúžky papriky, kúsky paradajok a pokrájané zemiaky pridáme ku gulášu a všetko dáme ešte na 20 minút dusiť. Osolíme a dochutíme.

Uvarený guláš nalejeme do vydlabaného bochníka chleba, ozdobíme na kolieska nakrájaným čerstvým pórom a podávame. Dobrú chuť.

Dobrá rada:

Na zahustenie gulášu je dobré pred koncom varu použiť postrúhaný surový zemiak.

Autor: mb

Najčítanejšie na Spiš, Gemer Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 862
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 383
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 146
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 262
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 645
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 045
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 900
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 576
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu