šampiňóny, cibuľku, kapiu, maslo
Postup: Umyté kuracie mäso jemne naklepeme, porežeme na väčšie rezance, okoreníme zmesou korenia a worcestrom. Okorenené kúsky mäsa namáčame do cestíčka a vyprážame v oleji. V druhej panvičke si pripravíme zeleninu. Na masle podusíme pokrájaný pór, čerstvé šampiňóny, cibuľku a kapiu. Pri podávaní pokrmu kladieme jemne podusenú zeleninu na vyprážané kúsky mäsa. Jedlo je veľmi chutné a výživné, rýchlo sa pripraví a najlepšie chutí s hráškovou ryžou. Dobrú chuť!
Dobrá rada: Komu by chýbalo ovocie, môže si k ryži pridať aj kompótové mandarínky bez šťavy. A ešte niečo pre dušu: Nie je poctivejšia láska, ako je láska k jedlu (George Bernard Shaw).
Autor: Kuracie soté "Veža"
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.