Peter Krották zo Slovenskej reštaurácie v Poprade
Pivárska panenka
Suroviny: 150 g bravčovej sviečkovice, 60 g oravskej slaniny, steakové korenie, 0,2 l piva, 10 g feferónov, 2 ks baraních rohov, 150 ml prírodnej šťavy (voda, kosti, soľ, múka, cibuľka, korenie)
Postup: Bravčovú panenku narežeme na tri kúsky (cca 5 dkg/1 kúsok). Slaninu nakrájame na pásiky asi pätnásť centimetrov dlhé. Mäso po obvode obalíme do slaninky a priečne napichujeme na ihly (na priemer). Po vrchu okoreníme steakovým korením. Pomaly pečieme na grile alebo panvici asi desať až dvanásť minút. Pred koncom podlejeme pivom, prírodnou šťavou a do šťavy nakrájame feferóny. Všetko podusíme na miernom ohni zakryté zhruba tri až päť minút. Ako prílohu podávame baranie rohy, zemiakové rosty, krokety alebo hranolky. Dobrú chuť!
Dobrá rada: Najlepšia je oravská slaninka. Plátky by mali byť dostatočne dlhé, aby sa mäsko dobre obalilo a napichovalo.
Autor: Plus
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.