Kapustová polievka s klobásou
Suroviny: 200 g údeného bôčika, 500 g kyslej kapusty, 1 cibuľa, mletá paprika, bobkový list, čierne korenie celé, hladká múka, smotana, jeden cesnak, mrkva, 200 g klobásy.
Postup: Údený bôčik uvaríme do mäkka. Vychladený a vykostený pokrájame na drobné kocky. Kyslú kapustu prerežeme a zalejeme vývarom. Pridáme na tuku do ružova opraženú cibuľu, do ktorej sme zamiešali papriku, bobkový list, celé korenie a pomaly uvaríme, až je kapusta skoro mäkká. Polievku zahustíme nasucho opraženou múkou rozmiešanou v mlieku a za občasného miešania povaríme. Dochutíme cesnakom roztretým so soľou. Asi päť minút pred ukončením varu vložíme do polievky pokrájaný údený bôčik a tenké kolieska olúpanej klobásy. Na záver pridáme smotanu.
Dobrú chuť.
Autor: šim
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.