menšiu cibuľu, olej, 50 g sterilizovaného leča, čerstvé alebo sušené feferóny (podľa chuti), soľ, sladká mletá paprika.
Postup: Na oleji speníme cibuľku, pridáme papriku, držky, premiešame, pridáme lečo, feferóny a soľ. Dusíme na slabom ohni minimálne dve hodiny. Počas dusenia občas premiešame, aby sa držky nepripálili. Jedlo je hotové, keď sa držky rozplývajú a nadobudnú jemnú, lahodnú konzistenciu. Podávame s nokami, chlebíkom alebo žemľou. K jedlu sa hodí pivo, pre abstinentov kofola. Dobrú chuť!
Dobrá rada: Spenenú cibuľku na oleji odstavíme z ohňa a až potom pridáme papriku, aby základ nezhorkol. Potom dáme späť na sporák a vzápätí pridáme ostatné suroviny.
Autor: Držky na husto
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.