Korzár logo Korzár Spiš a Gemer

Prešovčanom čerstvé maslo v obchodoch nechýba, aj tak si robia zásoby

Prešov - Situácia v prešovských obchodoch sa nijako nelíši od predchádzajúcich dní. V pultoch väčšiny predajní je dostatok masla, hoci zákaznícka

verejnosť zareagovala na správy o chýbajúcej komodite v iných krajských mestách. Niektorí ľudia si začali kupovať maslo do zásoby napriek tomu, že jeho kvalita zmrazovaním utrpí.

Prešovčania prevažne hľadajú čerstvé maslo v sieti predajní Milk-Agro, keďže vedia, že je nielen cenovo prístupné, ale aj vyrobené z domácich surovín. Pod svojou si ho totiž spoločnosť dáva z vlastných surovín vyrábať v okolitých masliarňach.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zaujímalo nás preto, ako vzniknutú situáciu vníma manažment Milk-Agro spol. s.r.o. Prešov a oslovili sme obchodného námestníka, Jána Kundráta. "Našu sieť zásobujeme, nevypadáva nám. Podľa môjho názoru maslo by nemalo Slovákom chýbať a našim stálym odberateľom ho zabezpečíme. Keď cena na trhu pôjde hore, bude to mínus pre zákazníka. Nám záleží na vzájomnej dôvere a udržaní siete na domácom trhu," reagoval na našu otázku.

SkryťVypnúť reklamu

Keď sme sa zaujímali, či sa v prípade zvýšenia ceny (lebo k tomu situácia smeruje) prispôsobia trhu, povedal nám: "Budeme musieť, ale podľa mňa to nie je nutné. Lenže, ak sa zvýši cena, nedopustíme, aby nás vykúpili a naše maslo predali so ziskom. To si nemôžeme dovoliť."

Faktom však je aj to, že európsky trh začal reálne fungovať. Pre našinca v pozícii zákazníka to znamená cenovú konkurenciu a prispôsobovanie sa. Pre prvovýrobcov tvrdý boj o zákazníka a zisk. Nie je žiadnym tajomstvom, že Slováci, Poliaci, či Češi majú teraz jedinečnú príležitosť predávať nielen mliečne výrobky, ale aj suroviny na ich výrobu za výhodné ceny. Dopyt je veľký, napríklad z Talianska, Francúzska, Rakúska, alebo Nemecka. Súčasná situácia s maslom bude mať pravdepodobne korene aj v tejto ponuke.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: ak

Najčítanejšie na Spiš, Gemer Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 878
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 404
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 147
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 264
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 594
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 060
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 915
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 603
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu