Janka Figľarová z reštaurácie Sonáta v Spišskej Novej Vsi
Kuracie soté NIVA
Suroviny (rozpočet na jednu porciu):
20 g cibule, olej, 100 g kuracích pŕs, soľ, korenie, vegeta, sladký kečup, 0,1 l smotany na šľahanie, 10 g syra Niva
Postup:
Na primeranom množstve oleja speníme cibuľu pokrájanú na drobno, pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia a ochutíme soľou, korením a vegetou. Do opraženého mäsa pridáme kečup, zalejeme to smotanou a krátko povaríme. Hotové soté podávame v zemiakovej placke, posypané syrom niva.
Náš tip:
Ako vhodnú prílohu k jedlu podávame čerstvú zeleninu alebo porciu môžeme obohatiť aj zemiakovými hranolkami.
Prajeme Vám dobrú chuť!
(šim)
Autor: mb
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.