v Starom Smokovci. O lákavé studené misy a zaujímavé kompozície sladkostí sa postaralo 31 vystavovateľov z celého Slovenska. Takmer polovicu z nich tvorili domáci kuchári, cukrári a študenti.
"Je to už 15. ročník populárnej akcie, ktorá má za cieľ výmenu skúseností a zvyšovanie kvality našej gastronómie. Teší nás, že je tu veľa renomovaných kuchárov z hotelov i penziónov, ale svoju šikovnosť a nápaditosť predstavil aj kuchársky 'dorast'," uviedol František Turek z Tatranského klubu cukrárov a kuchárov. Ako dodal, každý ročník výstavy ukazuje výsledky vzájomnej inšpirácie. "Je potešiteľné, že najmä mladí sa rýchlo učia. Za ostatné roky tu už nevidieť žiadne takpovediac nepodarky so zlou kombináciou surovín či nevydarenou kompozíciou. Majstri odborného výcviku z odborných škôl teda svoje skúsenosti odovzdávajú študentom," dodal F. Turek.
Súčasťou jarnej gastronomickej výstavy bola aj prezentácia zručností. Majstri kulinárskeho remesla predvádzali pred zrakmi divákov zážitkovú gastronómiu. "Je príjemné vidieť, ako im to dobre ide. Ešte potešiteľnejší je fakt, že za ostatné roky už podobné dobroty a estetické misy nie sú len objektmi na výstave, ale človek sa s nimi reálne stretne v kuchyni hotelov, či penziónov," povedala návštevníčka výstavy, ktorá sa prišla medzi odborníkov inšpirovať.
Podľa slov šéfa tatranského klubu kuchárov a cukrárov sa o kvalitu domácej gastronómie netreba báť. "Naši kuchári vlani vyhrali bronz na kuchárskej olympiáde a novinky vedia rýchlo uplatniť v praxi," dodal František Turek.
Autor: kim
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.