Korzár logo Korzár Spiš a Gemer

Chatár: „Pozor na rumovú smršť"

Oto Kandráč je jedným z tých, čo musia na Silvestra a Nový rok pracovať.

Kopytovská dolina.Kopytovská dolina. (Zdroj: ok)

Kopytovská dolina - Chatár Oto Kandráč je jedným z tých ľudí, čo musia na Silvestra a Nový rok pracovať. Svoju prácu však robí šéf kempu v Kopytovskej doline rád. Jeho hlavnou náplňou je udržiavanie optimizmu návštevníkov.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Včerajší deň nám nepridal na radosti, ale zvládli sme to. Cesta zo Šindliara do Kopytovskej doliny, ktorá má tri a pol kilometra, je zjazdná," povedal nám počas Silvestra O. Kandráč, ktorého sme sa opýtali, čo chystá. „Špecialitou je kopytovská kapustnica. Máme so sebou aj ´rebriňak´ dobrej nálady," prezradil chatár a zdôraznil: „Ohňostroj bude, samozrejmá vec, bez toho sa nedá."

SkryťVypnúť reklamu

Čo sa týka športového vyžitia, v Kopytovskej doline majú asi poldruhakilometrovú bežeckú stopu a práve dorábali prírodné klzisko. Oslavy Nového roka neprekazila žiadna mimoriadna udalosť. Šéf kempu však pamätá na časy, keď mu nebolo všetko jedno: „Tu v Kopytovskej budem robiť tretí Silvester. Z toho prvého, ktorý som tu strávil, mám dodnes zimomriavky. Bol tu kopec ľudí, ale nebolo to tu ešte zabehané, vypadávala elektrika. Tri dni som behal po budove so skúšačkou, raz tu vypadol prúd, potom inde." Elektriku po ťažkom Silvestri dali dokopy, dnes sú chata i vedľajšie chatky schopné zimnej prevádzky.

Nový rok neohrozila ani snehová smršť. Tá však vraj nie je to najhoršie, čo môže ľudí na takejto chate postihnúť. „Spomínam si na jeden deň pred Silvestrom na Čergove, kedy prišla nie snehová, ale rumová smršť," usmial sa chatár Oto, ktorému na Silvestra chýbal len Jožko. Je to jeho kôň, ktorý prelom rokov strávil v maštali, dole v dedine Šindliar.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: frk

Najčítanejšie na Spiš, Gemer Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 869
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 395
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 147
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 263
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 616
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 052
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 905
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 590
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu