obdiv ukazovali takmer 100 metrov dlhú klobásu. Ing. Marián Užák, generálny riaditeľ Mäso Spišu s.r.o. uviedol, že zatiaľ sa im nepodarilo získať informácie o dlhšej klobáse ako tej zo Spiša, ktorá mala premiéru počas Spišských trhov.
„Bohužiaľ, nebolo možné, aby sme klobásu vytvorili priamo na ulici. Technicky sa to nedalo. Museli sme ju aj tepelne spracovať, pretože rekordnú klobásu rozkúskujeme a budeme ju ponúkať návštevníkom trhu," povedal pre KORZÁR M. Užák krátko pred šou. Vzápätí nás ubezpečil, že prípadní konzumenti sa v žiadnom prípade nemusia obávať tráviacich problémov. Klobása podľa jeho slov zhotovili pri veterinárnom dozore.
„Áno, bolo to ťažké vymyslieť, trvalo nám to tri týždne. Samotné zhotovenie už nebolo potom také náročné," vysvetlil M. Užák ako sa rodil plán presláviť Spišskú Novú Ves maxi klobásou. Hotový výrobok bol o čosi hrubší ako bežná klobása, mäsiari nechceli riskovať jej zlomenie. Na jej zhotovení sa podieľalo sedem ľudí. Cez námestie ju nieslo 40 folklórnikov. Ohlasy z radov divákov boli veľké, ľudia sa dostali do varu hlavne pri samotnom rozdávaní klobásy.
Autor: kar
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.