polievka. Niektorí ľudia varia radi, dokážu pri varení stráviť aj niekoľko hodín a hýria nápadmi. Iným už invecia dochádza a deň čo deň si lámu hlavu nad tým, čo pripraviť na obed či večeru. Náhodných okoloidúcich sme v metropole Šariša preto zastavovali s otázkou: Čo najčastejšie varíte?
„Ja nevarím vôbec, nebaví ma to. Možno v budúcnosti sa k tomu dostanem. Teraz radšej navštevujem reštaurácie. Z jedál si rád pochutím na bryndzových haluškách či na buchtách na pare."
Oto Eliáš, 21 rokov, krupiér, Prešov
„U nás v rodine sa často jedia strukoviny a polievky. Väčšinou teda varím polievky a ako druhé jedlo kuracie mäso. Niekedy mám problém, lebo každý v rodine chce niečo iné."
Eva N., 46 rokov, predavačka, Hermanovce
„Nevarím, lebo dcérka chodí na obedy. Pripravujem teda rýchle večere. Varím zeleninu alebo cestoviny, lebo dcéra ich má veľmi rada. Keď mám málo času, vtedy neviem, čo variť a špekulujem."
Marta Jakubíková, 49 rokov, zamestnaná v zdravotníctve, Prešov
„Ja už nič nevarím, lebo som chorá. Keď som niekedy varila, tak väčšinou kuracinu. Teraz mi dá obed na dva dni nevesta. Ja si pripravujem len niečo ľahké, napríklad ovsené vločky s mliekom."
Anna Gáborová, 75 rokov, dôchodkyňa, Prešov
„Vôbec nevarím, varí moja priateľka. Dosť často pripravuje vyprážaný syr s hranolkami alebo pečené kurča s ryžou. Som maximálne spokojný."
Radovan Vasiľ, 28 rokov, zamestnaný v oblasti školstva, Svidník
„Dávam prednosť prírodnému mäsu, rybám, zelenine. Mám rada aj taliansku pastu, občas si ju pripravím. Niekedy mám problém, čo variť, vtedy sa riadim podľa chladničky alebo zavolám mamke a tá mi poradí."
Jana Imrichová, 45 rokov, zamestnaná v oblasti kultúry, Prešov
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.