Korzár logo Korzár Spiš a Gemer

Súťažili o najlepšiu pálenku a koláče

Mestské kultúrne stredisko v Revúcej vyhlásilo počas sviatkov súťaž pre gazdov a gazdiné o najlepšie malé suché vianočné pečivo a najlepšiu domácu

pálenku. Prihlásiť sa mohol každý, kto dosiahol vek 18 rokov a splnil podmienky týkajúce sa vzhľadu či vône súťažného produktu.

REVÚCA. "Čo sa ženskej časti týka, prihlásilo sa trinásť gazdiniek, čo je na prvý ročník tejto súťaži pomerne dosť. Najlepšie pečivo upiekla pani Renáta Zacherová. Mladá pani má veru umenie pečenia koláčikov zvládnuté na jednotku. Najkrajšie a najchutnejšie boli jej ježkovia z kokosu a čokolády," povedala Anna Brünnová z MKC.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Gazda doniesol 20-ročnú slivovicu

SkryťVypnúť reklamu

V kategórii o najlepšiu domácu pálenku si najjednoznačnejšie počínal pán Ján Galovič, ktorý sa prihlásil s dvadsaťročnou slivovicou. "Mužov, ktorí bojovali o najlepšiu pálenku z domácej produkcie bolo pätnásť. Odborná porota ochutnávala porovnávala a určila víťaza, ktorého pálenka mala najlepšiu chuť, vzhľad a objemových percent alkoholu," dozvedeli sme sa. Pri súťaži asistovala ľudová hudba Michala Šimku a dychová hudba Gemerčanka. Každý návštevník si mohol napečené pečivo nakúpiť aj domov a ochutnať domácu pálenku.

Autor: zur

Najčítanejšie na Spiš, Gemer Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 896
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 424
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 148
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 266
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 544
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 075
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 926
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 634
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu