Korzár logo Korzár Spiš a Gemer

Ľudia sa zásobujú spišskými párkami

V niektorých mäsiarňach na Spiši sa zákazníci vrhli na nakupovanie spišských párkov. Zásobujú sa nimi v obave, že sa prestanú vyrábať. Kupujú aj viac

kíl, aby si ich zamrazili pre budúcnosť. Aj takto reagujú Spišiaci na správu o zatvorení MäsoSpišu, kde ich roky vyrábali podľa originálnej receptúry.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. MäsoSpiš ako člen skupiny Tauris Group pripravuje presun výroby zo svojho závode v Spišskej Novej Vsi. Výroba sa premiestni do závodu materskej spoločnosti Tauris do Rimavskej Soboty. Spišské párky sa budú vyrábať aj naďalej, avšak už nie pod názvom Spišské párky zo Spiša. Potvrdil to hovorca Taurisu Pavel Machava.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pod iným názvom

SkryťVypnúť reklamu

Machava informoval, že celá produkcia MäsoSpišu sa bude vyrábať aj naďalej, vrátane spišských párkov. „Spotrebitelia o ne neprídu. Ale už to nebude pod názvom Spišské párky zo Spiša, keďže sa budú vyrábať na Gemeri," upresnil. Zloženie, chuť ani kvalita tohto obľúbeného výrobku sa podľa jeho slov nezmení.

Zo Spiša na Gemer

Šokujúce oznámenie

Informácia o ukončení výroby v MäsoSpiši zaskočila nielen zákazníkov v mäsiarňach. Ohlásenie hromadného prepúšťania prekvapilo aj riaditeľa úradu práce Michala Komaru. „Nečakal som to, pretože MäsoSpiš som považoval za stabilného zamestnávateľa. Bolo to šokujúce oznámenie, že podnik s takou bohatou tradíciou končí," povedal M. Komara. Podľa slov predsedu Regionálnej poľnohospodárskej a potravinovej komory v Spišskej Novej Vsi Michala Kiššáka nebude mať zrušenie výroby v MäsoSpiši priamy dopad na tunajších poľnohospodárov. „Nebude to mať vplyv na prvovýrobcov, pretože MäsoSpiš po zrušení bitúnku neodoberal priamo od chovateľov. Je to však škoda a z poľnohospodárov je to zlé," zhodnotil M. Kiššák.

Najčítanejšie na Spiš, Gemer Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 869
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 395
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 147
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 263
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 616
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 052
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 905
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 590
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu