PSK chce zistiť, ktoré tradičné jedlá považujú ľudia za typické pre Prešovský kraj.
PREŠOV. "Máme množstvo regionálnych špecialít, niektoré sa pripravujú na Spiši, iné na Šariši, či v Zemplíne. Chceme nájsť tie, ktoré najviac charakterizujú Prešovský kraj a mal by ich ochutnať každý zahraničný návštevník. Sú to pirohy, halušky, džatky, mačanka, alebo bandurečniky?" kladie si otázku predseda PSK Peter Chudík.
Občania môžu svoje tipy na tradičné jedlá posielať na emailovú adresu tradicnachutvucpo.sk Recepty bude PSK zbierať a zaznamenávať do júna. "Máme záujem, aby prišlo čo najviac návrhov a receptov. Tradičné jedlá sú známe, ale každý má svoj špeciálny recept," dodáva Chudík.
Informácie s navrhovanými tipmi na jedlá a receptárom nájdu záujemcovia postupne na webovej stránke www.po-kraj.sk.
"Potom príde na rad druhá časť ankety hlasovanie o najobľúbenejších jedlách. Občania svojím hlasovaním vyberú tradičné jedlá, ktoré sú typické pre Prešovský kraj," uviedla hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.
Vyhodnotenie ankety sa uskutoční v októbri. PSK vydá aj špeciálnu kuchárku, v ktorej predstaví vybrané tradičné chute Prešovského kraja.
Autor: meš
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.