Korzár logo Korzár Spiš a Gemer

Na Hrebienku sa začali majstrovstvá sveta o vyrezávaní ľadových sôch

Sochári vdýchnu život 50 tonám ľadu.

Výroba jednej zo sôch.Výroba jednej zo sôch. (Zdroj: Vysoké tatry-Hory zážitkov)

VYSOKÉ TATRY. Vo Vysokých Tatrách sa koná 11. ročník majstrovstiev sveta vo vyrezávaní ľadových sôch TATRY ICE MASTER 2025.

Stretlo sa na nich 20 sochárov z rôznych krajín sveta.

Okrem domácich aj umelci z Česka, Maďarska, Poľska, Rakúska, Anglicka, Kene, Indonézie, Japonska a Mongolska.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Prvú ľadovú sochu, resp. sochy zanechali v sobotu na Lomnickom štíte. Vytvoril ich africký tím z Kene, v nedeľu pokračovali v ľudovom umení na Hrebienku v téme Svet bez hraníc," uviedol Prešovský samosprávny kraj.

SkryťVypnúť reklamu

Ľadoví sochári sa podujali vdýchnuť život 50 tonám ľadu, ktoré postupne menia na 35 unikátnych ľadových sôch.

Sochy, ktoré počas dňa umelci vytvoria, budú od zotmenia nasvietené, čím sa umocní dizajn a ich krása.

Jednu časť sôch budú ľadoví rezbári vytvárať popri budove lanovky a druhá bude umiestnená v druhej kupole vedľa Tatranského ľadového dómu.

Kupola - Galéria ľadových majstrov bude v prevádzke až do skončenia zimnej sezóny, resp. do konca apríla 2024.

Druhá časť sôch bude ponechaná na otvorenom priestranstve, kým ich počasie neroztopí.

Najčítanejšie na Spiš, Gemer Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 896
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 424
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 148
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 266
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 544
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 075
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 926
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 634
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu