Korzár logo Korzár Spiš a Gemer

Témou 44. ročníka Hygiena Alimentorum na Štrbskom Plese sú trendy predaja mäsa

Vyberú najlepší potravinársky výrobok.

(Zdroj: Ilustračné - TASR/AP)

ŠTRBSKÁ PLESO. Hlavnou témou 44. ročníka konferencie Hygiena Alimentorum, ktorá sa tento týždeň koná na Štrbskom Plese, sú aktuálne problémy a trendy produkcie a predaja mäsa a mäsových výrobkov.

Garant konferencie Slavomír Marcinčák, vedúci Katedry hygieny, technológie a zdravotnej bezpečnosti potravín Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie (UVLaF) v Košiciach, uviedol, že na podujatí odprezentujú svoje poznatky aj odborníci z veterinárskych a poľnohospodárskych univerzít z Poľska, Českej republiky, Chorvátska a Talianska.

SkryťVypnúť reklamu

Predstavia sa tiež zástupcovia Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, spracovatelia a výrobcovia mäsa i zástupcovia obchodu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vyberú najlepší výrobok

"Súčasťou konferencie bude aj 10. ročník súťaže o najlepší potravinársky výrobok. Témou sú najlepšie spišské párky a prihlásilo sa osem ich výrobcov," uviedol Marcinčák.

Účastníci sa okrem iného oboznámia s výsledkami úradných kontrol potravín na Slovensku, novými trendami predaja mäsa a mäsových výrobkov u nás a v zahraničí, ale aj s aktuálnou situáciou v odvetví spracovania mäsa a jeho konkurencieschopnosti.

Ďalšími témami podujatia je reformulácia mäsových výrobkov, zdravotný a environmentálny faktor spotreby mäsa či úlohy odboru bezpečnosti potravín a výživy na rezorte pôdohospodárstva vo vzťahu k stratégii Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín do roku 2027.

SkryťVypnúť reklamu

"Medzi ďalšími témami je aj európsky systém zaistenia bezpečnosti mäsa založený na riziku," dodal garant konferencie.

Dohľad má ministerstvo

Podujatie organizuje univerzita pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR v spolupráci s Národným kontaktným bodom pre vedeckú a technickú spoluprácu s Európskym úradom pre bezpečnosť potravín, Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR, Slovenským zväzom spracovateľov mäsa a Slovenskou spoločnosťou pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri Slovenskej akadémii vied.

Program konferencie vyvrcholí v piatok 17. mája.

Potraviny

Kamióny čakajú na cstup z Egypta do Pásma Gazy v Rafahu.

Humanitárna organizácia požiadala Izrael o zabezpečenie distribučných miest.


TASR
Regál s vifonkami.

Vyzvali politikov, aby vydala odporúčania s cieľom znížiť ich spotrebu.


TASR 4

Najčítanejšie na Spiš, Gemer Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 624
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 127
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 216
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 899
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 721
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 570
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu