DOBŠINÁ. Prv, ako sa mladý banský inžinier Eugen Ruffiny odvážil v roku 1870 po prvýkrát spustiť do otvoru ľadovej diery, výstrelom z brokovnice plašil drakov.
Dnes jednu z najväčších a najkrajších ľadových jaskýň na svete navštívi ročne vyše stotisíc turistov z rôznych kútov sveta.
Len tučniaky z Antarktídy k nám ešte neprišli, usmieva sa správca jaskyne Ľubomír Očkaik.
Neraz musia sprievodcovia zvedavým návštevníkom vyvracať ich predstavy, že v podzemí sú útvary zo soli či cukru.
Výstup trvá takmer pol hodiny
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.