Korzár logo Korzár Spiš a Gemer

V Tatrách pečú veterníky pre košických zdravotníkov

Cukrári chcú rekord.

O veterníkoch sa im bude aj snívať.O veterníkoch sa im bude aj snívať. (Zdroj: TASR)

HORNÝ SMOKOVEC, KOŠICE. V priestoroch Strednej odbornej školy hotelovej v Hornom Smokovci vo Vysokých Tatrách piekli od skorého utorkového rána veterníky pre zamestnancov Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach.

Ako uviedol tatranský šéfcukrár Matúš Reľovský, piati ľudia vrátane neho mali napiecť počas utorka celkovo 4 800 veterníkov.

Týmto počinom sa chcú zapísať aj do Knihy slovenských rekordov.

„Oslovil ma kolega, ktorý už varil pre sociálne slabšie rodiny a zdravotníkov obedy, či by sme neskúsili niečo napiecť pre popradskú nemocnicu s tým, že to budeme robiť zadarmo," ozrejmil Reľovský.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Sladká odmena

Podľa jeho slov sa to rozbehlo pred dvoma mesiacmi, keď napiekli veterníky pre nemocnice v Poprade, vo Vyšných Hágoch, Liptovskom Mikuláši, Kežmarku, Starej Ľubovni, v Spišskej Novej Vsi a popritom aj pre vojsko, leteckú záchrannú službu a hasičov.

Dokopy napiekli približne 5 500 veterníkov.

Tentoraz pečú pre košickú univerzitnú nemocnicu, ktorá má zhruba 3 700 zamestnancov.

Týmto pokusom o rekord chcú Tatranci motivovať ďalších cukrárov na Slovensku, ktorí by nezištne upiekli veterníky pre zdravotníkov v prvej línii ako odmenu za ich ťažkú prácu v tejto ťažkej dobe.

Všetko o koronavíruse a ochorení COVID-19

Covid Automat: Tabuľka s aktuálnymi opatreniami a zákazmi

Všetko o očkovaní vakcínou proti Covid-19 na Slovensku

Vývoj počtu nakazených a mapa šírenia koronavírusu na Slovensku

SkryťVypnúť reklamu

Ako postupovať, ak ste sa mohli nakaziť?

Koronavírus SARS-CoV-2

Ilustračné foto.

Vyjadrenia splnomocnenca vlády považujú za ohrozovanie verejného zdravia ľudí.


TASR 1

Najčítanejšie na Spiš, Gemer Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 122
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 235
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 584
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu