POPRAD. S myšlienkou posilniť cestovný ruch a gastronómiu zavítali do Popradu v piatok zástupcovia talianskeho mesta Pordennone.
Mestá by mal spojiť projekt Slow Food, ktorý sa zameriava na podporu lokálnych potravín.
Iniciatíva, ktorá predstavuje opak stravovania fastfood, funguje od roku 2012 aj pod Tatrami.
“Iniciatíva spolupráce prišla od ľudí z Pordennone. Do budúcna sa obe strany budeme snažiť, aby sme prepojili cestový ruch, miestne informačné centrá aj cestovné kancelárie, tak aby tak dochádzalo k vzájomnej výmene turistov,” informoval člen Slow Food Tatry Ladislav Raček.
Talianski zástupcovia vidia potenciál vo využití geografickej polohy a spoločenských podmienok, ktoré sú v oboch mestách podobné.
“Sme tu, aby sme zrealizovali akúsi výmenu kultúry. Obe mestá sú európske a majú veľa spoločného, týka sa to aj ekonomického potenciálu a gastronómie. Chceme propagovať kvalitné lokálne potraviny a prehĺbiť vzájomné vzťahy,” informoval člen rady mesta Pordennone Mattia Tirelli.
Cieľom projektu je, aby na základe výmeny turistov dochádzalo k podpore cestovnému ruchu.
Keďže podľa členov projektu k cestovaniu neoddeliteľne patrí aj jedlo, budú sa medzi krajinami propagovať zdravé a lokálne potraviny.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.