POPRAD. Z Vysokých Tatier si turisti môžu domov odniesť netradičný suvenír, a to tatranský vzduch v konzerve.
Vyrábať ho začala podtatranská spoločnosť, ktorá sa zameriava na výrobu konzervovaných potravín.
„Nie je to úplná novinka, podobné produkty sa už predávajú aj v iných krajinách. U nás, v Tatrách, sme však nič obdobné nemali,“ uviedla spoločnosť, podľa ktorej si turisti i návštevníci budú môcť takýmto spôsobom priamo domov odniesť kúsok slovenských veľhôr.
Ako ďalej informovala spoločnosť, 80 percent obsahu konzervy tvorí tatranský kyslík, 10 percent zvuk pasúcich sa ovečiek, ďalej päť percent energia kvapiek rannej rosy, tri percentá atmosféra prechádzky ihličnatým lesom a dve percentá lúče slnka vychádzajúceho spoza tatranských štítov.
Minimálna trvanlivosť je „do otvorenia“.
Spoločnosť zároveň odporúča pravidelné obnovovanie zásob a návštevy Tatier.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského a gemerského regiónu nájdete na Korzári Spiš a Gemer.